Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szájápolási oldalak képes leírás - Fogorvos.tlap.hu
részletek »

Szájápolási oldalak - Fogorvos.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: fogorvos.tlap.hu » Szájápolási oldalak
Keresés
Találatok száma - 11 db
A fogmosás helyesen

A fogmosás helyesen

A fogmosás elsődleges célja annyi lerakódást eltávolítani fogakról és a fognyakról, amennyit csak lehetséges. A fogkrém ezt a feladatot legsikeresebben a fluor és a mikroszemcsék segítségével teljesíti. Amint kibújik a baba első foga, mindennapos programmá kell váljék a reggeli és esti fogmosás, még ha kezdetben nem is hasonlít művelet a felnőttek fogmosásához. Különösen fontos, az esti lefekvés előtti tisztítás. Alvás közben a fogakat védelmező nyál kisebb mennyiségben képződik, így a cukortartalmú lepedék sokkal tovább maradhat savas, és rontja a fogakat. Szép számban léteznek kimondottan gyermekek számára készülő fogkrémek. Kezdetben puha ruhába burkolt mutatóujjal tisztítjuk meg a gyerek fogát, és csak, amikor hozzászokik a fogtisztításhoz, akkor kezdjük el az igazi fogmosást a gyerekfogkefe segítségével.A kisgyermekek rendszerint jó mókának tartják, ha már egészen korán maguk próbálhatják megmosni a fogukat, ez azonban nem jelenti azt, hogy nem kell őket sokszor és türelmesen tanítani is. A gyerekek mozgása körülbelül 10 éves korukra lesz annyira ügyes, hogy tökéletesen és megbízhatóan tudják megmosni a fogukat. A cikk további részét a hazipatika.com oldalon olvashatja.

A fogmosás technikája

A fogmosás technikája

Sokan hivatkoznak arra, hogy nincs elég idejük a körültekintő fogápolásra. Reggel munkába sietnek este fáradtak. Gondoljunk azonban át hogy, mennyi időt töltünk bőrünk, hajunk ápolásával jó megjelenésünk és közérzetünk érdekében. Fogaink ápolása nem lehet kevésbé fontos területe életünknek. Vigyáznunk kell rájuk, hiszen ha elveszítjük őket, nem ad helyettük a természet másikat, márpedig a jó emésztés, és ebből adódóan az egészségmegőrzés fontos eszközei az egészséges fogak.

Bazilika Euro Dental - fogszabályozás

Bazilika Euro Dental - fogszabályozás

Különleges fogszabályozó eljárások a Bazilika Euro Dentaltól. Segítségükkel rövid idő alatt és hatékonyan újra elégedettek lesznek a páciensek a mosolyukkal. Végeznek Incognito (láthatatlan), Damon System (lágy erőkkel való kezelés), Inspire Ice és Clarity kezeléseket is. A láthatatlan fogszabályzók teljes mértékben személyre szabottak. A lágy erőkkel végrehajtott kezelés során, sokkal gyorsabban mutatkoznak a kívánt eredmények mint más kezelés esetében. A rendelő az V. kerületben található, kényelmesen megközelíthető helyen.

Fogorvos magazin hírek
A fogszuvasodás
A fogszuvasodás A fogszuvasodás (régebbi nevén: fogszú, latinul caries dentium, caries „szuvasodás, rothadás”) egy idült folyamat, amely a fogak keményszöveteinek a roncsolódásával jár és a felszínről a fogbél (pulpa) felé halad. Ez az elváltozás eleinte egy visszafordítható folyamat, amely az idő elteltével tovább terjedhet, egy visszafordíthatatlan destrukciót...
Szájápolás gyógynövényekkel
Szájápolás gyógynövényekkel A fog és szájbetegségek napjaink "népbetegségévé" váltak. A megfelelő...
Legyen egy mosollyal több!
Legyen egy mosollyal több! Manapság sajnos sokan hivatkoznak arra, hogy nincs idejük az igazán körültekintő...
Biofogfehérítés

Biofogfehérítés

A bio fogfehérítést azoknak a vendégeinknek ajánljuk, akik nagyon vigyáznak családjuk és saját maguk egészségére, szem előtt tartják a termékek egészséges összetételét. A kezelés teljesen fájdalommentes. A fogak egyáltalán nem válnak érzékennyé a fogfehérítő kezelés után sem, az eredmény megegyezik a rendelőben végzett fogfehérítés eredményével, 3-9 árnyalatnyi a változás. A bio fogfehérítő anyaggal ugyanannyi árnyalatnyi fogfehéredés érhető el, mint a normál fehérítő géllel, használata azzal megegyező, az árkülönbség pedig nem éri el a 20%-ot. A fogfehérítés hatása alkattól és életmódtól függően 1-4 hónapig tart.

Fogfehérítő toll

Fogfehérítő toll

Ha vonzóbb mosolyt szeretne, már otthon is tehet érte! Egy új fogfehérítési módszerrel, a fogfehérítő tollal vagy ceruzával önállóan fehérítheti fogsorát. Napi pár perc ráfordítással 1-2 hét alatt látványos eredményt figyelhet meg. A fogfehérítő toll előnyei közé tartozik, hogy könnyen hordozható, így utazáskor sem kell félbeszakítania a fehérítést.

Friss lehelet

Friss lehelet

Mai társadalmunkban nagy hangsúlyt fektetünk a személyes megjelenésre és az interperszonális kapcsolatokra. Ebben az összefüggésben a szájszag a párkapcsolatokban vagy a munkahelyen gondokat jelenthet, és a szociális elszigetel˜dés kiváltója lehet. Becslések alapján a testszag után a rossz lehelet a második legfontosabb faktor, ami véleményünket a másik emberr˜l befolyásolja. Ez a viselkedési minta evolúciós okokkal magyarázható. Már a barlangban lakó ˜semberek is életfontosságú döntéseiknél - mint például a táplálékaik kiválasztása - a szaglószervükre hagyatkoztak. A rossz szagok vagy a bˆz azt jelezték, hogy Megállj! Ez nem jó neked!. Hasonló folyamatok zajlanak le manapság a bemutatkozó beszélgetések során is. Ha a pályázónak rossz a lehelete, az els˜ reakció, még ha talán nem is tudatosul, ugyanaz: ez az illet˜ nem jó! Az el˜z˜ század 40-es és 50-es éveiben vizsgálták meg el˜ször tudományosan a szájszagot. Id˜közben a jelenséggel kapcsolatos ismereteink extrém módon szaporodtak. Ugyan különböz˜ extraorális területet hoztak összefüggésbe a szájszag keletkezésével, például a fels˜ és alsó légutakat, az emészt˜traktust, a veséket és a májat, a rossz lehelet oka az esetek 90%-ában a szájüregben keresend˜. Ezáltal a f˜ felel˜sség a diagnózis és a kezelés szempontjából a fogorvosra hárul. Forrás: dental.hu

Smile Design Center - Nyíregyháza

Smile Design Center - Nyíregyháza

Családias hangulatú rendelőnkben kiváló szakemberek dolgoznak. Megtalálható közöttük gyermek fogorvos, implantológus és szájsebész is. Fogorvosaink a tökéletes ellátásra törekednek, pont ezért nálunk nem 15 percenként vannak a páciensek beírva. Mikroszkópos fogászattal is várjuk betegeinket, aminek a segítségével sokkal több fogat meg lehet menteni, sokkal alaposabb segítségével a gyökérkezelés is. Nagy hangsúlyt fektetünk na fájdalommentes fogászati ellátásra, csak a legmodernebb fájdalomcsillapítókat használjuk, a TB ellátásban használt Lidocaint már rég elfelejtettük.

Smiling Bar fogfehérítés Budapest

Smiling Bar fogfehérítés Budapest

A Smiling Bar fogfehérítő szalonjaiban egyedülálló, hidrogén-peroxid és karbamid-peroxid oxidáló anyagoktól mentes, valóban fájdalommentes fogfehérítésen vehetsz részt. A nálunk végzett fájdalommentes fogfehérítés során 24 perc alatt legalább 3, de akár 9 árnyalattal is fehérebbek lesznek a fogaid. A Smiling Bar szalonjaiban a legújabb, legmodernebb fogfehérítő gélt használjuk fogfehérítéskor. A gél semmilyen formában nem tartalmaz peroxidot, amely káros lenne a fogzománcra. Ennek köszönhetően akár havonta is végezhető fogfehérítés a Smiling Bar szalonjaiban.

Szájápolás klub

Szájápolás klub

Ezt az oldalt az Egészséges Fővárosért Alapítvány hozta létre. Csatlakozz a klubhoz, ha hozzánk hasonlóan Te is fontosnak tartod az egészségedet! A kisbabáknál gyakori probléma az úgynevezett cumisüveg szindróma, amikor a kisbabák cukros, vagy egyéb üdítőket fogyasztanak. A cola tekinthető a legveszélyesebbnek. Ezek mind felelősek a fogszuvasodás kialakulásáért.

Hirdetés
Szájesztétika klub

Szájesztétika klub

Szájesztétika klub a network.hu oldalon. Szájesztétika, szájápolás, szájhigiénia, fogorvos, fogászat, fogfehérítés, fogszabályozás, fogbetegségek... Tanácsok, eszmecsere a fórumokban, képek, hírek, videók és sok-sok érdekesség vár a klubban. Csatlakozz Te is!

Tökéletes szájápolás - Curaprox

Tökéletes szájápolás - Curaprox

A rendkívül kíméletes, színes és letisztult formájú Curaprox fogkefék segítenek, hogy a fogápolás nyűg helyett élvezet legyen. A Curaprox fogkefék kicsi és tömör fejüknek köszönhetően mindenhova elérnek, a puha, sűrű szálak pedig a fogak és íny találkozását is megtisztítják, amire a közepesen kemény vagy kemény fogkefék csak az íny károsodásával, felsértésével képesek. A Curaprox fogkefék rendkívül hatékony és kíméletes fogápolást biztosítanak felnőttek és gyerekek számára egyaránt. A CURAbaby csörgő, rágóka és masszírozós fogkefe egyben, mely már az első hónapoktól használható. A Curakid az első tejfog áttörése után segít, hogy gyermekének jó élmény legyen a fogmosás. A CS Young pedig már kimondottan a csontfogak védelmére készült, és kimondottan kisiskolások számára tervezték.

Tuti menü